Sands End Arts and Community Centre

Sands End Arts and Community Centre

  • Location: Fulham, London
  • Client: Hammersmith & Fulham Council
  • Date: 2017 - ongoing
  • Awards: New London Awards Culture & Community - Winner 2018
Mae Architects Sands End Community Centre 1706 N7 Sfw
Mae Architects Sands End Community Centre 1706 N9 Sfw2

We have designed a creative Arts and Community Centre for Hammersmith & Fulham Council. The centre will provide spaces for art exhibitions and community events with an ancillary café and children’s day nursery. 

A member of the Residents Delivery Group for the centre describes it as: “A meeting place, a hub of activity across languages, cultures and economic background, a venue for creative expression, a flexible space which encourages the community to be flexible in its use. Perhaps most importantly, it will be what the broader Sands End community want it to be; today and for decades to come.”

The form of the building takes inspiration from the 19th century glasshouses– built by the preeminent horticulturalist James Veitch– that previously occupied the site at South Park. It frames new landscapes spaces and is designed to be sustainable, both in terms of construction approach and potential for ongoing revenue generation. 

The centre is fully accessible and caters for all user groups and ages with consideration of youth and older people. 

Mae Architects Sands End South Park Image Sfw
Mae Architects Sands End Glass House Image Sfw

You are using an old browser or have javascript switched off. This means that some or all features of this site are not available.